Publicat per

Recursos i Comunitats Digitals: Reflexió

Per aquesta assignatura he desenvolupat en grup una tasca sobre l’economia circular.

El grup del que he format part es diu Sínia, nom que fa referència a una roda horitzontal que treia aigua d’un pou poc profund gràcies a la força d’un animal.

Ara que la tasca està acabada, puc dir que quan vaig al Site del treball grupal, no puc no sentir que hem fet una bona feina. Sobretot gràcies a les millores implementades després dels consells d’una companya, el resultat ha acabat sent rodó.

Dit això, aquest ha estat el meu primer contacte amb l’economia circular. Si bé uso en el meu dia a dia tècniques pròpies de l’economia circular, no sabia pròpiament el que era. Després d’informar-me individualment i participar en el treball, he pogut entendre i aprofundir en el que és i com s’aplica. He après molt sobre les diferents vides que tenen materials com el vidre, l’oli industrial, el suro, entre altres. També he tingut el primer contacte amb altres metodologies que es poden usar en el meu dia a dia, lo qual trobo molt útil (reacondicionar mòbils, comprar de segona ma, arreglar abans de comprar, donar un altre us a materials que ja no utilitzem, etc).

En quant a la informació que com a grup hem redactat i creat en el Site, estic força orgullosa. Tant els meus companys com jo, crec que hem fet una bona feina al repartir els temes i desenvolupar-los. Parlant del meu cas, he après molt sobre els materials que formen part d’aquest procés. També he pogut descobrir nous materials biodegradables i propostes més ecològiques que podrien implementar-se en un futur proper.

Per això és esperançador que altres estudiants com nosaltres, arreu del món, ja facin les seves primeres propostes al respecte i ajudin a altres a conscienciar-se.

Parlant sobre altres apartats com la petjada ecològica, empreses o polítiques, crec que he après força al respecte. Sempre havia escoltat parlar sobre la petjada ecològica, però mai havia profunditzat en el tema. Crec que aquest apartat és molt útil ja que es pot aplicar a altres camps que no són necessàriament els de l’economia circular.

Si penso com una lectora externa, penso que entendria sense cap problema el que exposem. Agraeixo que haguem fet una feina objectiva i sincera sobre el que és i que donem visibilitat a l’economia circular. Trobo molt positiu també que s’hagi de compartir informació a Twitter, ja que és un bon medi de difusió. És una llàstima, però, que al menys jo, no tingui seguidors ni seguits (però per practicar va bé).

Sobre la meva experiència més personal al respecte, tinc algunes coses a dir:

Mai he sigut una persona extravertida i haver de parlar seguit amb persones que casi no conec se m’ha fet complicat. Trobo que al ser uns estudis online, la comunicació és inevitablement més freda i és un aspecte al que encara m’estic acostumant. A part, aquest ha estat el primer treball en grup que he fet en molt de temps i ho he notat. Com a primer contacte crec que ha sortit força bé, tot i que després de la situació que he tingut no ho he gaudir del tot. De cara al futur m’agradaria participar més, sobretot al fòrum i complir amb els terminis d’entrega més exitosament. Afortunadament, trobo que com a grup hem funcionat força bé i espero que aquesta experiència m’ajudi a millorar i continuar aprenent.

Ja per concloure, agrair al meu professor de l’assignatura, l’Òscar, el haver-me intentat ajudar sempre. He tingut alguns moments molt baixos durant aquest primer semestre, on sentia que no podia arribar a tot. Tenir un professor com ell que t’ajuda, comprèn i pots parlar, s’agraeix moltíssim i marca la diferència.

De cara al nou semestre intentaré agafar tot el que he après amb aquesta assignatura i millorar i complementar el que he après.

Llistat d’aspectes que milloraria:

-Ser més comunicativa en el fòrum

-No només parlar amb l’equip per whatsapp

-Respectar com a grup les dates d’entrega

-Intentar que la meva vida personal no afecti tant a la vida estudiantil

-Aportar més idees

Debat0el Recursos i Comunitats Digitals: Reflexió

Deixa un comentari